Juergen Willen Associates Architekten este prezentă la nivel internațional. Cum diferă piețele din Est de cele din Vest? Unde este mai solicitată tehnologia verde?

În ultimele două decade, multe companii precum cele imobiliare, de producție și altele sunt prezente internațional, astfel încât piața, cu clienții săi internaționali, s-a schimbat și continuă să o facă având în vedere cerințele globalizării.

Astfel, standardele internaționale cer clădiri sustenabile ecologic și verzi. dgnb (Deutsche Gesellschaft f. Nachhaltiges Bauen), LEED (U.S. GREEN BUILDING COUNCIL) și BREEAM sunt astăzi prezente nu numai pe piața lor specifică, ci sunt reprezentate global, de asemenea.

 

Una dintre țările în care operați este Rusia. Printre proiectele curente se numără Jtown și Riverside Moscow.  În prezent există sancțiuni aplicate împotriva Rusiei, cum afectează acestea business-ul dvs.?

Ei bine, pentru noi, arhitecții, afectarea este abia recognoscibilă sau să spunem aproape de ne luat în vedere.Totuși, livrările bazate pe cerere s-au schimbat: în comparație cu în trecut, acestea erau furnizate de Europa de Vest, iar acum sunt bazate în jurul pieței din Asia.

 

Aveți planuri de exindere pe viitor în Europa sau în lume?

Sunt foarte deschis oricărui proiect drăguț de oriunde.

 

Fiecare dintre proiectele dvs. are o soluție de design unică, precum Iceberg în Moscova, Skills Center în Angola și așa mai departe. De unde vă luați inspirația?

Să-i ascult pe clienții noștri cu deplină atenție este una dintre prioritățile mele, sau să spunem, filozofia mea cea mai puternică – sunt convins că înțelegerea începe, înainte de toate, cu o ascultare atentă.

După aceea, aceasta va fi transpusă în arhitectura cerută de client.

 

Puteți numi țările care sunt cele mai bune la a implementa arhitectura verde?

Germania, Suedia, Marea Britanie, SUA.

 

Care este piața cea mai promițătoare pentru dezvoltatorii verzi în prezent?

Din punctul meu de vedere cea mai promițătoare piață este a clădirilor de birouri, astăzi și pe viitor. Este necesitatea unei abordări sensibile a folosirii materialelor în contextul consumului ecologic și de mediu. Astfel, clădirile verzi reduc costurile din motive economice – dincolo de aceasta este sarcina noastră pe viitor.

 

Ați constatat un progres în adoptarea de noi legislații verzi?

 

Da.