Grupul francez Catinvest, care deţine pe piaţa locală trei galerii comer­cia­le, repectiv Cora Pan­teli­mon, Carrefour Orhi­de­ea şi Tom Constanţa, este pe ulti­ma sută de metri să preia mallul Electro­pu­tere din Craiova într-o tran­zac­ţie de pes­te 50 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.
Cele două părţi nu au răspuns soli­ci­tării ZF până la închiderea ediţiei. Bel­gienii de la BelRom, care deţin cen­trul comercial Electroputere din Cra­iova, l-au scos la vânzare încă de acum mai bine de un an. Belgienii au vândut de-a lungul timpului mai multe dintre proiectele pe care le-au dezvoltat în România.

La polul opus, decizia gru­pului Cat­in­vest de a face o astfel de achizitie vine după o lungă perioadă, de circa un de­ce­niu, în care francezii nu au făcut nicio mutare strategică pe piaţa locală. Firma Catinvest este controlată de antre­prenorul francez Bertrand Catteau.

Centrul comercial Electroputere din Craiova a fost inaugurat la finalul lui 2011 într-o fostă hală industrială reamenajată, iar investiţia a fost finanţată de către UniCredit printr-un împrumut de 40 mil. euro. Proiectul cu o suprafaţă închiriabilă de circa 50.000 mp ce urma a fi extinsă a intrat însă în insolvenţă la circa doi ani de la lansare, la propria cerere.

Compania K & S Electric Power Point prin care belgienii de la BelRom operează centrul comercial se afla la momentul intrării în insolvenţă în litigiu cu constructorul centrului comercial. Firma timişoreană de construcţii NM Construct obţinuse execu­tarea silită a proiectului în contul unei presupuse datorii neachitate pentru lucrările realizate, iar prin deschiderea insolvenţei procesul de executare a fost suspendat.

Mallul din Bănie care s-a deschis în pli­nă criză financiară are ancore hiper­mar­ketul Auchan şi magazinele de mo­dă ale Inditex (Zara) sau H & M. Com­pania estima iniţial venituri anuale de circa 4,5 mil. euro. La finalul anu­­lui trecut însă compania K & S Electric Power Point a avut încasări de 34 mil. lei (7,5 mil. lei) cu doar cinci salariaţi. Totuşi, firma are pierderi de circa 30 mil. lei, aproape cât cifra de afaceri şi de circa cinci ori mai mari decât în anul anterior. (sursa: zf.ro)