Acum, la vânzare este scoasă întreaga platformă industrială Hidromecanica Brașov, cu un teren în suprafață de 97.427 metri pătrați și construcții cu suprafață construită de 57.496 metri pătrați.

Avantajul principal al acestui activ este amplasarea terenului, foarte aproape de centrul orașului Brașov.
În 2010, retailerul franco-belgian cora a cumpărat, cu 13 milioane de euro, un teren de 40.000 de metri pătrați aparținând Hidromecanica, pe care l-a cedat însă anul trecut companiei israeliane AFI Europe cu mai puțin de 10 milioane de euro. Acel teren era amplasat într-o altă zonă a orașului față de activul scos acum la vânzare.

În vecinătate, în aprilie 2012, terenul fostei companii Trac­to­rul Brașov, de 100 hectare, a fost achiziționat de Im­mo­chan, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului francez Auchan, pentru 25 de milioane de euro.

Înființată în 1880, Hidromecanica a fost privatizată în 2001, cumpărată fiind de omul de afaceri Alexandru Crișan. Doi ani mai târziu, contractul de privatizare a fost revocat de stat cu argumentul neîndeplinirii unor obligații, iar compania a fost revândută unui alt om de afaceri, Neculae-Lucian Gârbacea, care a decedat însă în 2009 într-o cursă de raliu.

Afacerea a fost preluată de familia acestuia, compania fiind însă introdusă în insolvență un an mai târziu, iar falimentul fiind pronunțat în 2015. (sursa: profit.ro)