Pe elemente de structură, ca serie brută, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 11,7%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 34,9%, respectiv cu 6,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a crescut cu 6,3%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,5%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 14,2%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 25,8%, respectiv cu 6,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 7,1%, respectiv cu 6,4%. Scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 7,3%.

 

Faţă de luna iunie a acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 3,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,6%.

 

Ca serie brută, în iulie comparativ cu iunie au fost consemnate scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,7%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,4%. Pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti au scăzut cu 10,6%. Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,2%, respectiv cu 1,3%.

 

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea lucrărilor de construcţii a fost evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 5,7%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale cu 10,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 0,4%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 14,2% şi la clădirile rezidenţiale cu 12,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,2%.

 

În primele şapte luni din acest an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%, respectiv cu 4,6%, faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

 

Ca serie brută, pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,4%, respectiv cu 6%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 11,6%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti cu 6,4%, clădirile rezidenţiale cu 2,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 10,6%, respectiv cu 4,5%. La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 8,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 11,2%, respectiv cu 1,1%. Lucrările la clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,4%. (sursa: capital.ro)