Imobilul a fost cumpărat de o firmă care are capital integral românesc și care activează în domeniul serviciilor de logistică, prin intermediul ESOP Consulting. Prețul de achiziție s-a situat in jurul valorii de 1.150 euro/mp construit.

Principalele avantaje ale acestei achiziții le reprezintă calitatea construcției și amplasamentul, imobilul aflându-se în zona Herăstrău, lângă parcul cu același nume, cel mai mare din București, în partea de centru-nord a Capitalei.

„Am observat în ultimele 12 luni un interes în creștere din partea investitorilor români și străini pentru achiziția de clădiri noi de birouri de talie mică și medie, situate în zonele ultracentrale sau de centru-nord ale Bucureștiului, în contextul în care randamentele depozitelor bancare se apropie de 0, iar în unele țări au scăzut sub 0. Clădirile asemănătoare cu cea tranzacționată prin intermediul ESOP, au avantajul că pot oferi randamente de 6-10% pe an, existând o rată de neocupare previzibilă mică si de asemenea existând premizele unui grad de lichiditate mare peste 5-10 ani, fie prin revânzare către alți investitori sau către cei care vor să cumpere un imobil pentru sediu propriu, fie prin vânzarea pe etaje sau reconversia lor în clădiri rezidențiale”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Clădirea tranzacționată are spațiile de la primele etaje amenajate cu destinație de birouri, fiind open space partiționat și la ultimul etaj un apartament cu destinație de rezidență. 

Toate spațiile de birouri sunt ocupate de chiriași, în acest moment.
Construcția este de calitate superioară și este dotată cu lift, ferestre termopan, parchet, aer condiționat, centrală termică proprie, sistem de alarmă, recepție amenajată, bucătărie utilată și mai beneficiază și de trei locuri de parcare subterane și încă șapte exterioare. 

„Din experiența noastră putem afirmă că formula simplificată pentru cei care vor să facă investiții în astfel de proprietăți este: o clădire cu o locație bună, ce oferă un randament de 6-10% pe an, cu o rată de neocupare previzibilă mică și un grad de lichiditate și flexibilitate mare, iar clădirile identificate trebuiesc analizate alături de un consultant imobiliar cu experiență atât în tranzacții de închiriere cât și în tranzacții de vânzare”, recomandă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International. (Sursa: ESOP)