Investițiile vin în contextul în care în ultimii ani în București au apărut mai multe centre comerciale precum Băneasa Shopping City, Promenada Mall, AFI Cotroceni, care este situat exact în coasta Plaza România, și Mega Mall, iar alte proiecte sunt în construcție și urmează să fie lansate: Park Lake și Veranda.

 

”Relansăm Mall Vitan și Plaza România după investiții de 26 milioane euro în renovări și reconfigurări care au durat timp de doi ani, în care mall-urile au funcționat (…) Am ales calea cea grea: renovând ambele mall-uri în timp ce acestea au rămas deschise publicului. Renovarea a fost un efort comun - al nostru și al chiriașilor noștri (…) aceștia ne-au urmat exemplul, renovându-și, la rândul lor, magazinele”, a declarat Affan Yildirim, general manager al Anchor Grup.

 

El spune că Mall Vitan a fost remodelat ca o destinație de fashion, în timp ce Plaza România a fost reconfigurat și cu o zonă de birouri, fiind o destinație atât de cumpărături, cât și de leisure.

 

80% dintre chiriașii București Mall și Plaza România și-ar remodelat magazinele conform ultimelor lor concepte de design, iar peste 60% dintre magazinele ambelor mall-uri - ale căror suprafață se ridică la peste 25.000 de metri pătrați - au fost relocate și extinse pe parcursul procesului de renovare, arată Anchor.

 

Gradul de ocupare a ajuns la 95% în Plaza România și 96% în București Mall.

 

În ceea ce privește Plaza România, suprafața de închiriat de 47.000 de metri pătrați de dinainte de renovare a fost transformată într-o suprafață de 38.000 de metri pătrați dedicați zonei comerciale și 10.600 de metri pătrați dedicați spațiilor de birouri. Principalul chiriaș al Plaza România Offices este Mega Image.

 

”Avem diferite investiții în România. Vom păstra aceste mall-uri și vom continua să investim în birouri și rezidențial. Pe rezidențial avem proiectul InCity, în cadrul căruia am construit a patra clădire de locuințe, care va fi finalizată în acest an. Alte proiecte urmează să le anunțăm”, a mai spus Affan Yildirim.

 

Prezent în România din 1997, Anchor Grup a dezvoltat în România București Mall, primul centru comercial modern din țară, la care se adaugă centrul comercial Plaza România, clădirea de birouri Anchor Plaza și ansamblu rezidențial premium InCity Residences. Valoarea totală a investițiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro. (sursa: profit.ro)