Uneori e greu să fii productiv, motivat sau pur și simplu nu ești gata să începi o zi de muncă. Dar cei mai buni prieteni ai tăi, precum cafeaua de dimineața cu fetele la birou, o verificare rapidă a conturilor de social media, o melodie pe computer sau un mesaj drăguț primit pe telefon, te vor ajuta.

 

9.30 dimineața. Acum e timpul să te apuci de muncă, așa că de ce să nu te simți bine la birou? Te uiți pe geam la priveliștea minunată și te simți recunoscător pentru oportunitatea de a fi aici. Clădiri istorice, natură și arhitectură modernă, toate împreună, pe fundalul unui răsărit de soare superb, de început de primăvară. Fii pozitiv, arată ce poți și folosește aceste sfaturi pentru a fi fericit la locul de muncă.

 

1.            Stabilește-ți scopuri zilnice, organizează-ți munca

Privește în ansamblu munca pe care o ai de făcut astăzi și încearcă să te reorganizezi pentru maxim de eficiență. Încercă să alternezi sarcini neplăcute cu cele care îți fac plăcere. Planifică-ți fiecare zi de muncă cu gândul exact la ceea ce ai vrea să rezolvi în timpul fiecărei zile. Atingându-ți scopurile zilnice te vei simți satisfăcut. Va avea o influență pozitivă nu numai asupra serii tale, ci și asupra următoarei zile de lucru.

 

2.            Spune nu multitasking-ului

În ciuda mitului că multitasking-ul este foarte eficient, de fapt nu este. Profesorul  Clifford Nas de la Universitatea Stanford explică: multitasking-ul înseamnă a pierde mai mult timp decât a câștiga. În timp ce faci mai multe lucruri deodată este mai greu să te concentrezi și să fii creativ.

În loc să rezolvi mai multe sarcini în același timp, încearcă să te concentrezi pe una singură și să o finalizezi în cel mai bun mod posibil. Stabilește-ți prioritățile și rezolvă lucrurile unul câte unul.

 

3.            Fii deschis cu șeful

Relația cu șeful tău este unul dintre elementele cheie ale fericirii la birou. Asigură-te că înțelegi așteptările șefului tău și cere în mod regulat feedback. Stabilește-ți limitele și asigură-te că șeful tău știe ce te motivează.

 

4.            Fă un proiect creativ personal

Dacă munca devine prea plictisitoare sau prea monotonă, ori dimpotrivă, îți cere prea multă concentrare, începe un proiect creativ personal. Va fi ceva care te va atrage în timpul pauzelor și îți va distrage atenția de la munca asiduă.

 

5.            Fă-ți timp pentru a te relaxa și a te destinde

Ia pauze scurte în timpul zilei pentru a face scurte exerciții, întinderi și plimbări, ascultă cântecul preferat, citește știrile zilei ori uită-te la filmulețe motivaționale sau amuzante.

 

6.            Fii deschis cu colegii

Dezvoltă o relație bună cu colegii tăi. Schimbul de idei sau de experiență îți poate dezvolta cunoștințele și abilitățile, adăugând sens muncii tale. E valoros să ai o rețea bine dezvoltată. Petrecând timp cu persoanele interesante, pozitive și competente cu care lucrezi îți va crește motivația, te va ajuta să te dezvolți și să îți îmbunătățești starea de spirit.

 

7.            Concentrează-te pe excelență, nu pe succes  

Atunci când te concentrezi pe succes poți cădea cu ușurință în capcana de a te compara cu alții. A te simți invidios, a te implica în politici de birou sau a fi în competiție cu colegii tăi în loc de a colabora nu te vor face să te simți fericit. Dacă te concentrezi pe excelență, atunci te măsori pe tine în raport cu scopurile tale și cu potențialul tău. Doar concentrează-te pe a fi mai bun în fiecare zi și acest lucru va face munca ta mai semnificativă și mai plină de satisfacții.

 

+1.          Și în sfârșit, poate cel mai important lucru…ZÂMBEȘTE!

Un zâmbet are puteri speciale, un zâmbet este contagios, un zâmbet te face să te simți mai atractiv!

Dacă zâmbești și ești într-o dispoziție bună, acest lucru îi va contagia pe toți colegii tăi. Așa că să nu uităm să zâmbim!  J

 

Să ai o zi frumoasă și încearcă să obții cât mai multe satisfacții de la fiecare zi de muncă!